Informații utile

Targdeservicii

Târg de servicii, echipamente, tehnici, metode şi materiale pentru restaurare-conservare - ediţia I

În data de 02.12.2020 a fost organizată prima ediţie a Târgului de servicii, echipamente, metode şi materiale pentru restaurare-conservare. Din cauza restricţiilor induse de pandemie, acesta a fost organizat on-line (WebEx), participând un număr de 17 persoane, identificate prin adrese IP diferite. Târgul a fost structurat în trei părţi: una de Analize punctuale, una de Imagistică şi una de Curăţare cu laser, fiecare având o parte de expoziţie, cu imagini şi caracteristici tehnice ale echipamentelor, o parte de demonstraţie, cu prezentare video şi o parte de discuţii. Mulţumim pe această cale tuturor participanţilor.

 

WorkshopOptoelectronics

Workshop Optoelectronics in Heritage Science

În data de 23 Octombrie 2020 a avut loc workshop-ul online Optoelectronics in heritage science, desfăşurat în cadrul conferinţei internaţionale Optoelectronics Into a Powerful Economy. Evenimentul a adunat un număr de 130 persoane - identificate prin adrese distincte, provenind din 12 ţări precum Romania, Marea Britanie, Franta, Portugalia, Polonia, Cipru, Rusia, Grecia, Egipt, Italia, Austria, Estonia, Bulgaria. Institutul Naţional al Patrimoniului a participat cu comunicarea "Science, practice and public administration in the field of cultural heritage protection - the case of IMPLEMENT project", autori dr. Raluca Iosipescu, Ana Chiricuţă, dr. Alexandra Ţînţăreanu, dr. Ioana Petrescu, dr. Andreea Pop, ist. Mihaela Ciornei, arhg. Mihai Duca, iar Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000 a participat cu prezentările, "Uncovering layers of the past. Spectral imaging techniques for artworks investigation", susţinută de Lucian Ratoiu, şi "3D digitization practices in CH", susţinută de Laurenţiu Angheluţă.

 

targ

Anunţ eveniment - Târg de servicii, echipamente, tehnici, metode şi materiale pentru restaurare-conservare

În data de 2 Decembrie 2020, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică - INOE 2000 organizează prima ediţie a Târgului de servicii, echipamente, tehnici, metode şi materiale pentru restaurare-conservare. Târgul se va desfăşura online şi se adresează specialiştilor din domeniul optoelectronicii şi patrimoniului cultural, fiind dedicat prezentării materialelor, echipamentelor, serviciilor şi tehnicilor de ultimă generaţie folosite în domeniul ştiinţelor patrimoniului. Ideea acestui târg a prins contur în cadrul condiţiilor inedite pe care anul 2020 le-a adus, condiţii care au generat o distanţare acută între furnizorii şi beneficiarii serviciilor din domeniul optoelectronicii şi patrimoniului cultural. Totuşi, rămâne necesitatea pentru specialiştii din domeniu de a fi mereu la curent cu ultimele tendinţe şi de a fi informaţii despre noutăţile din domeniu, astfel încât la rândul lor să poată face cele mai pertinente alegeri de servicii/produse adecvate domeniului lor de activitate şi care, nu în ultimul rând, să le îmbunătăţească rezultatele muncii.

Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Optoelectronics

Anunţ eveniment - Optoelectronics in Heritage Science


Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică - INOE 2000 împreună cu Institutul Naţional al Patrimoniului şi Universitatea de Artă din Bucureşti va organiza în data de 23 Octombrie 2020 workshop-ul Optoelectronics in Heritage Science. Evenimentul va loc online, în cadrul conferinţei internaţionale Optoelectronics into a Powerful Economy. Workshop-ul reuneşte specialişti de renume, de talie internaţională, şi se doreşte a fi un mijloc de comunicare între specialişti şi o platformă de lansare pentru noi colaborări în vastul domeniu al ştiinţelor patrimoniului cultural.

Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

0 Coperta

Workshop Ghid pentru elaborarea programului de urmărire a comportării în timp a obiectelor din patrimoniul mobil
09.11.2020